Pesen entre 25 i 45 quilos i són membres d'una mateixa família. Una mare i quatre filles. Són totes femelles perquè així es manté la jerarquia de sexes pròpia dels llops, i a la vegada es fa una parada reproductora. Al Zoo de Montpeller s'hi han quedat els mascles. Quan es vulguin establir noves parelles, aquests animals tornaran a viatjar. Les cinc llobes van arribar fa dos dies al Zoo. I des d'ahir ocupen aquest espai, que serà a partir d'ara la seva nova llar. Per evitar problemes de convivència i facilitar-ne l'adaptació, la Lisa, la femella que fins ara ocupava aquest espai, ha estat traslladada a un altre dins el mateix zoo. Aquests animals tindran una funció didàctica. Per això s'han habilitat dos miradors. Aquests nens han estat els primers en estrenar-los. El programa de cria en captivitat vol garantir la continuitat d'aquesta subespècie en un moment en que la seva situació a Espanya és vulnerable. Es calcula que la seva població actual a la península no arriba als 2.000 exemplars.

El llop ibèric és una espècie “vulnerable”, segons la Llista Vermella de Vertebrats d’Espanya. Es calcula que la seva població actual a la península Ibèrica és d’entre 1.500 i 2.000 exemplars. Per això els zoològics europeus cooperen per garantir la reproducció dels llops en captivitat.

Tanmateix, l’arribada de les cinc llobes al Zoo de Barcelona també ha despertat veus crítiques. L’associació animalista Libera assegura que el zoo és massa petit per acollir nous animals. Aquesta associació també ha fet campanya per l’alliberament de les elefantes Susi i Yoyo.