El “txupinazo” dóna tret de sortida a set dies de festa, menjar i ball on nens, joves i adults celebraran els Sanfermines. El moment més emocionant ha estat quan el president de Casa de los Navarros, Victoriano Verano, li ha posat el “pañuelico” a Montserrat Martín. Posteriorment, com la tradició marca, han encès la metxa per iniciar la festivitat del seu sant.

Una vegada ja s’han posat tots el “pañuelico” al coll i vestits de blanc i vermell, les migues i el bon vi han servit per continuar la festa. L’ esdeveniment d’avui estava obert al públic, una mostra més de com l’entitat navarresa és una més del barri de Barcelona.

Durant aquests dies l’entitat organitzarà diferents activitats encarades a tots els seus públics. Per exemple, aquest dissabte els més menuts tindran l’oportunitat de córrer davant de toros de cartró en un simulacre d’encierro.

Tot i així, la Casa de los Navarros, al llarg de l’any fa diverses activitats com la de donar sang, concerts (com la cantada d’havaneres aquest dijous, dia 10) o tornejos esportius.