Des de principis de febrer fins a finals de març, la policia té coneixement de cinc robatoris amb violència i intimidació, tres comesos dins les instal·lacions del metro, mentre que els dos restants es van produir en carrers molt propers a l’estació de Fabra i Puig de la línia 1.

El delinqüent triava víctimes especialment vulnerables. Quatre eren dones, una d’edat avançada, i una altra embarassada. També un menor d’edat. En un dels casos, el detingut no va poder sostreure res a la víctima gràcies a l’auxili d’un jove que va rebre un petit tall al braç amb la navalla.

L’home detectava la persona que anava sola, se li apropava amb l’excusa de demanar-li diners o tabac i, posteriorment, la intimidava amenaçant-la amb una navalla. Davant d’aquesta situació, les víctimes li entregaven els objectes personals, que acostumaven a ser petites joies com cadenes, anells i diners en efectiu. Fins i tot, en dos dels robatoris, l’autor va intimidar les víctimes col·locant-los la navalla al coll per tal que entreguessin els objectes de valor que portessin a sobre.

També va assaltar un menor d’edat al carrer de Sòcrates, quan caminava acompanyat d’un company d’escola. El delinqüent va treure una navalla de la butxaca i la va posar al coll del noi, amb prou força com per deixar-li marca i fer-li una forta estrebada a la cadena que duia penjada.

El jutge instructor d’aquest cas va ordenar l’ingrés a presó del detingut. La policia no descarta imputar-li l’autoria de més robatoris.