El titular del Jutjat d’Instrucció número 6 de Barcelona que porta el cas de l’edifici ocupat del carrer d’Almagro, ha decidit no desallotjar. En una interlocutòria d’aquest mateix dilluns, el jutge justifica la decisió dient que els fets investigats no constitueixen una infracció penal i que, consegüentment, s’arxiva la causa.

Segons la interlocutòria, el futur de l’edifici és de “total indefinició” i es desconeix el temps que fa que la finca no té un destí concret. Afegeix que l’edifici té diversos propiertaris però només un, CajaMar, ha denunciat. El jutge considera que s’ha demostrat que els ocupants no han causat cap atac penal als propietaris dels pisos. Per tots aquests motius, el jutge arxiva el cas per la via penal. Aquesta decisió, però, es pot recórrer. A més, els propietaris poden optar per la via civil o administrativa per recuperar l’immoble.

Divendres, 4 de novembre, es va celebrar la vista prèvia d’aquest cas. Després que declaressin com a imputades vuit persones a qui els Mossos d’Esquara havien identificat com a ocupants, el fiscal va sol·licitar que es dessallotgés l’edifici de Nou Barris en un mes. D’aquests imputats, sis eren ocupants i els altres dos, membres d’associacions i col·lectius que donen suport als “indignats”. L’edifici va ser ocupat per membres del moviment del 15-M després de la manifestació del 15 d’octubre. Posteriorment, el van entregar a famílies amb dificultats.