El programa del II Fòrum Social Català (FSCat 2010) es compon de 96 seminaris, tallers i activitats auto-organitzades per analitzar les causes i conseqüències de la crisi i construir alternatives sostenibles i des de la base. També hi haurà una assemblea de moviments socials i punts de trobada sectorials. La cloenda de diumenge serà un dinar popular.

El lema d’aquest Fòrum Social és “La seva crisi, les nostres solucions”. A més de la crisi, l’altre eix de debat del Fòrum i de les accions reivindicatives que el seguiran és la presidència espanyola de la UE. Luis Blanco, portaveu de la campanya ‘Contra l’Europa del capital’, ha anunciat que un dels seus objectius serà “denunciar les polítiques neoliberals que es mantenen des de la Unió Europea, una Unió que funciona de forma molt antidemocràtica”.

“Un altre món ja és possible”
El moviment dels Fòrums Socials va néixer el 2001 a la ciutat brasilera de Porto Alegre, com a trobada d’activistes i entitats que treballen i col·laboren per produir un canvi social sota el lema “Un altre món és possible”. El darrer Fòrum Social Mundial es va fer a Belém el gener del 2009 i en va sorgir una crida internacional per a la realització de diferents fòrums descentralitzats. En aquesta nova onada s’emmarca el Fòrum Social Català d’aquest cap de setmana a l’edifici històric de la Universitat de Barcelona.