Eren els últims inquilins del Museu Militar i la seva col·lecció més preuada. 269 armes d'entre els segles XIV i XIX donades els anys 60 per Frederic Marès. Ara es restauraran i es catalogaran perquè de cara l'any vinent es tornin a exhibir al museu de qui un dia les va reunir. Algunes d'aquestes peces, però, podrien tornar aquí al castell de Montjuïc amb el futur museu d'història del castell. Un projecte que prendrà forma un cop s'acabin les obres de rehabilitació en aquest emplaçament, que començaran aquest mateix any. Els treballs, que es podrien allargar uns tres anys, començaran aquest mateix 2010 amb una inversió d'uns tres milions d'euros de l'anomenat pla Zapatero. Però, segons l'ajuntament, ni les bastides ni la falta d'acord institucional frenaran el Centre Internacional per la Pau, que es va posar en marxa la darrera primavera. Per ara no hi ha perspectives de canvi: la Generalitat continua vetant la presència del Ministeri de Defensa en el consorci que l'ha de gestionar. El consistori municipal ja ha avançat que el març vinent el Centre Internacional per la Pau oferirà deu cursos nous.

La col·lecció la formen principalment armes dels segles XVI al XIX valorades sobretot per la qualitat artística i decorativa dels seus acabats, els materials i les formes. Unes armes que avui s’han embalat i transportat cap al Museu Marès, al carrer dels Comtes de Barcelona.

Acaba el desmuntatge del Museu Militar

El trasllat de les armes  de Frederic Marès suposa la finalització del desmuntatge del Museu Militar de Montjuïc, ja que la resta de col·leccions municipals es van traslladar el 15 d’octubre passat. Així, el museu -que va tancar portes el 24 de maig- ja està llest per acollir nous usos. Ara, s’ha de convertir en el Centre de Recursos Internacional per la Pau.