XAVIER GARCÍA, director sucursal de Bankia "Treballo a Bankia, sóc director d'oficina i vaig començar el 1989, farà 24 anys. Vaig començar en aquesta oficina de la plaça Catalunya i sóc director d'oficina des de fa gairebé nou anys" "Les pressions que sentim per part de la ciutadania, de la clientela, clients amb participacions preferents, clients afectats pels desnonaments, per les hipoteques... pressions per part de l'empresa." "Quan es va fer aquesta comercialització es va fer en base a una informació que ens va facilitar l'entiat, l'empresa i que després ha resultat no correcta." És l'experiència del Xavier i justament, per històries com la seva, molts treballadors d'entitats financeres, sobretot de Bankia, s'han concentrat davant l'edifici del Banc d'Espanya. A més de voler fer evident la duresa del seu dia a dia també han sortit al carrer per protestar contra els acomiadaments de l'entitat. EMILIOS DOMÍNGUEZ, secretari general d'UGT Bankia "Des de Brusel·les han plantejat 6.000 acomiadaments al que és Bankia, el total de Bankia." Amb cartells com aquests, el treballadros han volgut reivindicar els seus drets laboral. Diuen que la situació és insostenible i que els afecta emocional i laboralment. PILAR VIES, treballadora Bankia "Els clients venien molt emprenyats amb tot això, pensant què passa aquí..." Finalment, els manifestants han tallat un dels laterals de la plaça de Catalunya. Asseguren que aquesta concentració és el preàmbul de la vaga convocada per al proper 6 de febrer, la primera aturada dels treballadors del sector financer en 90 anys.

La concentració, que s’ha fet simultàniament en 20 ciutats de tot l’estat, té l’objectiu de protestar pels ajustos laborals que volen dur a terme diverses entitats finaceres. A Barcelona, s’han concentrat uns 400 treballadors, la majoria d’ells de Bankia.

Els treballadors del sector financer denuncien que la reestructuració financera marcada des d’Europa posa en perill més de 20.000 llocs de treball a tot l’estat, uns 500 a Barcelona.

Pels sindicats, que han convocat divereses mobilitzacions per als propers dies, hi ha moltes raons per convocar-les, ja que denuncien que els gestors de les entitats tenen poca “fe negociadora”.

Aquesta concentració s’ha convertit en el preàmbul de la vaga convocada per al proper 6 de febrer, la primera aturada dels treballadors del sector financer en 90 anys.