Els quatre eixos verds de l’Eixample que s’han de fer en aquest mandat per convertir el districte en una superilla incorporaran la perspectiva de gènere. Amb aquest objectiu, a través del procés participatiu s’han començat a fer algunes marxes per detectar els problemes i les inquietuds que afecten majoritàriament les dones. Les conclusions es tindran en compte a l’hora d’elaborar els projectes definitius de les transformacions dels carrers de Rocafort, Borrell, Girona i Enric Granados, unes obres que previsiblement començaran l’estiu del 2022.
Segons la tinenta d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanz, la intenció del consistori és “definir millores i propostes amb aquesta mirada feminista” per “atendre totes les necessitats d’homes, dones, nens i nenes i gent gran de forma equitativa“. Així, el que es pretén és que l’espai públic sigui igual per a tots els ciutadans.
El trànsit i la inseguretat, els grans problemes
La inseguretat ha estat el principal problema de què s’han queixat les participants en la marxa nocturna pels voltants del carrer d’Enric Granados. Sobretot, diuen, pel fet d’haver de passar per carrers més foscos i solitaris que no pas aquells on hi ha terrasses de bars i restaurants.
L’altra queixa més habitual ha estat la presència de cotxes. En aquest sentit, Chiara Buffa, de l’AMPA de l’Escola Els Llorers, considera que “la infància en general i les escoles del barri han estat molt oblidades“. Una veïna d’edat més avançada es queixa que “la gent gran no seu als bancs perquè té por“, ja que els vehicles passen massa a la vora.