"Coca-cola cerveza fria, cerveza fria.." És una de les frases més repetides a les platges de Barcelona. I un dels objectius de la Guàrdia Urbana de cara a la temporada d'estiu, minimitzar-ne la presència. També els massatges i sobretot els furts són els focus principals del dispositiu que engega avui. JOAQUIM FORN, primer tinent d'alcalde "Nosaltres intentarem treballar d'una manera coordinada per evitar els furts a les platges, per lluitar contra qualsevol fenomen com és el soroll o consum d'alcohol a la via pública, la venda ambulant..." L'eina fonamental per combatre aquestes situacions i garantir tant la seguretat com la convivència serà un grup operatiu específic de la Guàrdia Urbana. Un total de 50 agents patrullaran pel litoral barceloní. Ho faran tant amb moto, com a peu o en bicicleta i per augmentar-ne l'eficàcia també hi haurà agents de paisà. L'operació contra els llauners i la venda ambulant va més enllà de les platges. Continua activada l'Operació mestral. L'objectiu és actuar contra els centres de distribució del material. De moment, a peu de platja tot està a punt per a la temporada d'estiu. Els serveis de salvament, socorrisme i informació ja estan en funcionament i l'Ajuntament ha intensificat les brigades de neteja.

Els serveis específics de seguretat, neteja i salvament ja s’han posat en marxa. Durant tots els caps de setmana del mes d’abril i les vacances de Setmana Santa, el mes de maig i els primers dies de juny s’activen els serveis de salvament i socorrisme de la Creu Roja, de la Guàrdia Urbana i els serveis d’informació ambiental. Durant aquest període, també estaran oberts 14 xiringuitos i 72 lavabos públics, el lloguer de gandules i para-sols. La temporada alta comença el 4 de juny i acaba l’11 de setembre, període en què estaran ja en funcionament tots els locals de servei de la totalitat de les platges

La platja de la Mar Bella incorpora, aquest any, un nou panell digital informatiu que ofereix informació en temps real sobre l’estat de la mar, les banderes, les temperatures i la insolació de les platges.

Del 31 de març al 3 de juny, la Guàrdia Urbana reforçarà també l’actuació contra els furtadors i prioritza la lluita contra el soroll, el consum d’alcohol a la via pública i la venda ambulant.

Més neteja i més reciclatge a la sorra
A partir del 31 de març i durant el mes d’abril es reforçarà el servei de neteja a les platges amb brigades manuals en torn diürn amb servei de recollida de la brossa dels xiriguitos, així com la neteja de les zones pavimentades i els porxos de la Barceloneta a peu de mar.
A més, es duplica el nombre de papereres a la sorra a totes les platges (tant de rebuig com envasos) i les guinguetes disposaran també de recollida selectiva.