Dimecres a la nit, accedir amb ampolles de vidre al centre de Barcelona serà missió impossible. Si més no, això és el que pretenen els Mossos. Hi haurà controls d'accés al voltant de la plaça d'Urquinaona, la de la Universitat, Gran Via i la part alta de la Rambla. Tampoc no s'hi podrà entrar amb objectes perillosos. Els filtres es faran en col·laboració amb la Guàrdia Urbana. Els primers canvis es veuran al matí. Es buidaran els contenidors i es retiraran els que estiguin als punts més conflictius. També trauran les bicicletes del Bicing, les motos i fins i tot, el mobiliari d'algunes terrasses. Tot perquè els vàndals no tinguin combustible per cremar. MANEL CASTELLVÍ, cap del dispositiu dels Mossos Sobretot, si tenim en compte la factura de les últimes celebracions esportives. Des de 2005, l'Ajuntament s'ha gastat més de 900.000 euros per reparar les destrosses en mobiliari urbà. Per intentar contenir els incidents, dimecres, els Mossos d'Esquadra disposaran d'una nova eina. És aquesta pistola. Dispara projectils de FOAM, una mena d'escuma que es deforma quan toca l'objectiu. Una altra de les novetats d'aquesta pistola és el visor, que permet disparar de forma molt més precisa. La policia podrà apuntar directament contra els manifestants. La persona, quan rebi l'impacte, notarà com se li paralitza el múscul i caurà a terra. Milloren, per tant, els fusells actuals dels antiavalots. Les seves boles de goma s'han de disparar contra el terra i al final no se sap ben bé on van a parar. Tot un risc. De fet, en els darrers anys s'han multiplicat les denúncies de joves que han perdut l'ull per culpa d'una d'aquestes pilotes. Tot i la polèmica, els antics fusells no desapareixeran. Simplement, els deixaran com a últim recurs per dissoldre els aldarulls.

Noves pistoles antiavalots…

Els Mossos d’Esquadra estrenaran si cal les noves pistoles dels antiavalots, unes armes més precises que permeten immobilitzar la persona contra la qual es dispara. És a dir, apuntar directament contra els vàndals i deixar-los a terra per poder-los detenir després. Tot i això, les pistoles de pilotes de goma no desapareixeran i es faran servir només com a últim recurs per dissoldre els manifestants.

180411pilotes+

…i últims detalls del dispositiu

Pel que fa al dispositiu per garantir la seguretat durant la celebració de l’eventual victòria blaugrana, els voltants de la plaça de Catalunya tornaran a estar vallats i un cop més es faran servir altaveus per avisar la gent de les càrregues policials.

Pel que fa a Guàrdia Urbana, un dels objectius és eliminar la venda ambulant de cerveses, perquè menys alcohol al carrer suposa també menys incidents.