Les obres s'han començat a notar avui, tot i que encara de forma tímida. Els operaris han encerclat un espai en un dels laterals on s'iniciarà la construcció de la carpa provisional. La instal·lació serà oberta pels costats, de manera que de dilluns a dissabte els vehicles hi podran circular per sota amb normalitat, i els diumenges s'hi instal·laran les parades del mercat del llibre. La construcció de la carpa s'allargarà fins al juliol i es farà de manera que NO afecti el trànsit. Les úniques afectacions seran els diumenges a partir del 15 de maig. S'aprofitarà aquests dies, amb menys circulació, per muntar la part central de la carpa. Les obres obligaran a traslladar de lloc la parada dels busos 20 i 37 uns metres més avall al mateix carrer d'Urgell. Els comerciants de la zona celebren que comencin les obres i que el dominical NO marxi de la zona. VICENÇ GASCA, president de Sant Antoni Comerç "Si això s'ubicava molt lluny, semblava que era impossible passejar per Sant Antoni perquè Sant Antoni està en obres. Sant Antoni està en obres però es continua podent passejar perquè es limiten al mercat". El trasllat del dominical del llibre és l'últim gran pas per avançar en la reforma del mercat de Sant Antoni. Quan els llibreters canviïn de lloc, s'iniciarà la construcció de murs pantalla per protegir l'estructura de l'edifici. Després es perforarà el subsòl per guanyar noves plantes subterrànies.

Quan estigui acabada, la instal·lació permetrà que els vehicles hi circulin per sota, de dilluns a dissabte, amb total normalitat, i els diumenges, amb el trànsit tallat, s’hi ubicaran les parades del mercat del llibre.

Durant les obres, la circulació només patirà afectacions els diumenges a partir del dia 15 de maig. D’altra banda, pel que fa al transport públic, les parades dels busos 20 i 37 canviaran de lloc i se situaran uns metres més avall del mateix carrer.