El Gerard i el Joel són alumnes de l'escola Ferran Sunyer de Sant Antoni. El dies de cada dia pràcticament no poden jugar a bàsquet al pati, avui, en canvi, són els reis de la pista. JOEL "Podem jugar més estona, perquè al pati a l'escola estan jugant a futbol i aleshores no podem jugar a bàsquet". GERARD "M'agrada molt, i està bé perquè es pot jugar i no hi ha tants nens". Aquesta és una de les escoles que obre tots els matins d'aquesta setmana perquè nens i adolescents puguin fer-ne ús. Per als pares és una bona opció, tot i que asseguren que se'ls hi ha comunicat tard. ANTONI LÓPEZ, pare d'alumnes de l'Escola Ferran Sunyer "Jo crec que si ho haguessim sabut abans, ho haguessim pogut organitzar una mica millor, haguessim pogut fer un partidet o fer alguna cosa". La majoria de nens van als patis acompanyats però a les instal·lacions sempre hi troben un monitor. Anota el número de nens que hi van, comunica les incidències i facilita informació als usuaris. MARIA ÀNGELS, monitora "Obrim el pati, vigilem que els nens juguin bé, que no es facin malbé les instal·lacions... Som una mica invisible, no podem jugar amb ells però estem vigilant". Els patis estan oberts a tothom. El Joel i l'Antonio, per exemple, li han ensenyat el de la seva escola al seu cosí. ANTONIO "Yo vengo de Francia, yo soy el primo". JOEL "Nos gusta tomar el aire y jugar a futbol y así despejarnos un poco". 49 escoles obriran les portes dels patis als nens i nenes aquesta Setmana Santa. 14 d'elles ho faran tots els dies de vacances.

En total, 15 patis escolars obriran tots els dies de la Setmana Santa per tal d’oferir a les famílies els patis escolars com a espais d’ús públic. 34 patis més també obriran les portes dins del mateix horari habitual del curs escolar.

La iniciativa s’emmarca en el programa “Temps de Barri. Temps Educatiu Compartit”, impulsada des del consistori conjuntament amb la Fundació Jaume Bofill i diverses entitats educatives i socials de la ciutat. L’objectiu és optimitzar l’ús dels centres escolars i potenciar la seva vessant educativa i social.

A la pàgina web de l’Ajuntament es poden consultar els centres educatius disponibles durant les vacances, i els horaris d’obertura.