L’Associació de Veïns del Fort Pienc fa anys que demana que l’edifici de Diagonal, 233, de la Diputació de Barcelona es destini a equipaments per al barri. Fa més de 10 anys que està tancat i no s’han cansat de demanar que s’hi posi solució. Finalment, segons ha confirmat la Diputació a betevé es rehabilitarà i es destinarà per a usos propis de l’organisme.

Tancat per la síndrome de l’edifici malalt

A l’edifici, situat a Diagonal amb Padilla, s’hi va detectar la síndrome de l’edifici malalt, a partir d’una sèrie de simptomatologies en els treballadors originades per la mala ventilació de l’aire en espais tancats, i també relacionades amb l’estrès mateix del treball, l’ús de materials sintètics o l’electricitat estàtica. En aquest cas, el causant va ser un fong nociu per a la salut anomenat Aspergillus.

La Diputació de Barcelona és propietària de l’immoble. El va construir el 1998, on abans hi havia hagut un aparcament. L’Ajuntament de Barcelona el va llogar per instal·lar-hi la seu del Departament d’Acció Social i Ciutadania.

El 2008, els funcionaris van manifestar problemes de salut com ara hipersensibilitat, fatiga crònica o mal de cap. L’Ajuntament va decidir traslladar el personal al passeig del Taulat i l’immoble va quedar sense ús el 2010.

Els veïns reclamen que es destini a equipaments

Des de les entitats veïnals s’ha seguit reivindicant la finca, involucrant també el districte perquè hi intercedís, ja que la seva mida oferia moltes possibilitats. L’edifici és de planta més sis i tres de soterrani amb uns 500 m2 per planta.

Rehabilitació de cara a l’any vinent

El 2014, la Diputació va explicar a betevé que estava en espera de poder qualificar-lo com a equipaments i que no s’hi havia intervingut fins aquell moment per manca de pressupost.

Ara, segons informa la mateixa Diputació, en un parell de mesos es farà la licitació de projectes per a aquest immoble, que està catalogat d’ús públic. Finalment es destinarà a ús propi de la Diputació, per a actes o serveis concrets, sobretot ara que necessiten més espai amb la pandèmia. La rehabilitació podria començar a mitjans del 2022.