El manifest es compromet a reconèixer i normalitzar la presència de la cultura islàmica dins la diversitat cultural i religiosa de la societat actual. A més, també inclou altres punts com sensibilitzar la ciutadania, contrarestar la propagació d’estereotips i acompanyar la comunitat musulmana en la visibilització i denúncia de les actituds islamòfobes.

La regidora de Participació, Gala Pin, ha recordat que Barcelona és la primera ciutat europea a tenir un pla de lluita contra la islamofòbia. El govern municipal reconeix que ja hi ha hagut contactes amb altres ciutats per adherir-se al manifest i que s’han fixat en el model barceloní per millorar la convivència social.

A l’acte hi han participat també joves musulmans, que han explicat les seves vivències a Catalunya i han debatut sobre l’odi i la discriminació que reben a vegades pel fet de practicar l’islam. L’Aminah Akram, estudiant, ha celebrat que ara estigui fent unes pràctiques amb normalitat, però alerta que no va ser fàcil, a la primera empresa no la van acceptar. “No em deixaven amb el hijab“, lamenta l’Aminah. L’Ahmed Nasser el Alaoui, també estudiant, ha viscut situacions similars. Segons explica el jove, de 17 anys, és habitual que li diguin coses pel carrer. Per exemple, assegura que l’han comparat amb un terrorista i que li han dit que se’n torni al seu país. Tot això, pel simple fet de ser musulmà.

Comparteix a:
Imatge de l'autor/a