El Tribunal de Comptes ha ordenat l’embargament provisional de les propietats que l’expresident de la Generalitat, Artur Mas; els exconsellers Francesc Homs, Joana Ortega i Irene Rigau, i l’exsecretari de la presidència, Jordi Vilajoana, han aportat com aval per cobrir la fiança de 5,2 M € imposada per l’organisme, la despesa pública que es calcula que es va destinar a l’organització de la consulta del 9-N.

Els immobles quedaran embargats provisionalment i no es podran vendre, però els propietaris en podran seguir disposant. Concretament es tracta d’un pis d’Artur Mas del carrer de Tuset; un habitatge de Joana Ortega a Barcelona; la meitat d’un immoble de Francesc Homs a Taradell; propietats d’Irene Rigau a Ribes de Freser i també un immoble de Jordi Vilajoana.

L’objectiu del Tribunal de Comptes és disposar d’una quantitat suficient que permeti “assegurar el dret de la Hisenda Pública a reintegrar-se dels possibles perjudicis econòmics” derivats del 9-N. Els advocats de la defensa s’han mostrat “absolutament disconformes” amb la petició de l’organisme perquè consideren que no s’ha comès cap infracció comptable.