El Banc dels Aliments ha classificat més de la meitat dels productes recollits durant el Gran Recapte. Al magatzem del Barcelonès i el Baix Llobregat s’han ordenat 1.130.000 quilos d’aliments, la qual cosa equival a 3.500 “banyeres”, i encara hi ha uns 2.000 d’aquests contenidors pendents de revisar. S’espera que aquesta tasca s’acabi a finals de setmana.

El ZAL Barcelona és el magatzem que té el Banc dels Aliments -situat a l’avinguda dels Ports d’Europa- i és aquí on es fa la classificació dels productes que s’han recollit al Barcelonès i el Baix Llobregat. Fins aquest dilluns s’ha fet més de la meitat de la feina del triatge, però encara queden uns 800 quilos més per ordenar. Oriol Dolader, cap de logística de Barcelona, ha demanat la col·laboració d’alguns voluntaris més per fer aquesta tasca al llarg de la setmana. Habitualment els qui hi volen col·laborar poden triar entre dos torns, o bé de 9 a 13 h o el torn de 13 a 16 h. Els voluntaris han de ser majors de 16 anys. La majoria de ciutadans que s’han apuntat són alumnes d’ESO i batxillerat que venen amb l’escola i també empreses que envien els seus treballadors a fer unes hores al Banc dels Aliments per contribuir en aquesta causa. Fins ara ja hi han participat 6.000 voluntaris.

La distribució dels aliments es fa des de la seu de l’entitat al número 122 del carrer dels Motors al barri de la Marina del Prat Vermell. A meitat de la setmana vinent se sabran les xifres definitives del Gran Recapte dels dies 1 i 2 de desembre. L’organització creu que se superaran les 4.300 tones que es van recollir l’any passat.