Els detinguts venien suposadament quadres que el responsable de la galeria havia falsificat. De moment, s’han localitzat una vintena de víctimes de l’engany, però no es descarta que n’hi pugui haver més.

Els presumptes estafadors acostumaven a vendre les obres d’art a personal mèdic de clíniques i hospitals de Barcelona i a petites galeries d’art. De fet, l’engany va ser descobert després que un home intentés vendre dos quadres a un doctor d’una clínica barcelonina. Va ser el vigilant de seguretat qui va advertir-los que aquesta activitat no estava permesa a l’interior del recinte i que n’havia alertat la Guàrdia Urbana. En saber-ho, el suposat venedor va marxar, però va deixar les obres d’art abandonades.

Malgrat que podien tenir un valor de mercat de fins a 30.000 euros, els presumptes estafadors venien els quadres per 6.000 euros. Argumentaven per fer-ho que provenien d’una herència familiar i que, per problemes econòmics, se’ls havien de vendre urgentment. En alguns casos, fins i tot els acompanyaven d’un certificat d’autenticitat fals que, suposadament, havien fet els autors dels quadres.