Els Mossos d’Esquadra han detingut tres presumptes integrants d’un grup criminal especialitzat a robar i desballestar motocicletes a l’àrea de Barcelona. La detenció dels tres homes, d’entre 36 i 43 anys, va ser l’11 de febrer gràcies a la col·laboració ciutadana, que va enregistrar la seqüència d’un robatori i va permetre començar a identificar els lladres.

Un magatzem amb més d’una desena de motos

La investigació va començar l’1 de febrer arran del robatori d’una motocicleta a la via pública, a Cornellà de Llobregat. Des d’aleshores, els Mossos d’Esquadra han pogut comprovar que els presumptes autors dels fets carregaven els vehicles robats en una gran furgoneta i se’ls emportaven fins a un contenidor de lloguer de Pallejà. Allà van trobar-se amb bastidors, plaques de matrícula i documentació de 18 motocicletes. Tot i això, els investigadors creuen que el nombre de robatoris pot ser molt superior, ja que, per ara, han trobat indicis de 30 robatoris més. D’altra banda, a Terrassa s’hi han localitzat 73 indicis més.

La majoria de les motocicletes tenien una cilindrada d’entre 125 cc i 750 cc i les havien robat durant els darrers tres mesos a la ciutat de Barcelona i altres poblacions de l’àrea metropolitana. Els investigadors contactaran amb els titulars dels vehicles properament per tornar les peces que s’han pogut recuperar als seus legítims propietaris. Només s’han pogut recuperar tres motos íntegres.

El jutge ha decretat llibertat amb càrrecs per als tres detinguts, que entre tots ells acumulen 19 antecedents. Tot i això, la investigació continua oberta i no es descarten més detencions.