El parc de Diagonal Mar és un dels quatre espais on farà estada la particular campanya de la FAADA, una associació ecologista d'amics dels d'animals. Per evitar l'abandonaments als estanys de tortugues marines han habilitat un illot de plàstic de mida gegant amb el lema "Això no és un aquari". Les dades de mortalitat d'aquests rèptils són especialment altes; un 95% dels que acaben abandonats moren. Un dels objectius també és conscienciar que l'abandó no és la solució, sinó la compra responsable d'aquests animals. Ara només amb prou feines fa cinc centímetres, i pesa 30 grams, però quan es faci gran, aquesta tortuga arribarà als 30 centímetres i pesarà prop de dos quilograms. I és que a vegades, quan es compra un animal d'aquestes característiques no ens fem el càrrec del tracte especialitzat que necessiten. La FAADA alerta que els centres d'acollida d'animals estan col·lapsats per aquest tipus de rèptils, i que en molts casos els arriben tan ferits que han de recorrer a l'eutanàsia.

Als estanys del Parc de la Ciutadella, s’hi ha instal·lat una gran illa de plàstic, similar a les dels aquaris de tortugues, que recorden que aquell no és l’hàbitat adequat per als rèptils. A més, en 20 parcs més de la ciutat s’hi han col·locat bandes publicitàries.

Amb aquesta campanya, a la qual els pròxims dos mesos s’afegiran els parcs de Diagonal Mar, del Turó Parc i de Piscines i Esport, la fundació en defensa dels animals domèstics FAADA vol conscienciar que abandonar les tortugues als estanys del parc no és la solució. L’associació aposta per una compra responsable i conscient, i alerten de l’alt percentatge de mortalitat d’aquests rèptils un cop s’han abandonat. Ja sigui per malalties, perquè són atropellades per vehicles o perquè són succionades pels desguàs, un 95% de les tortugues moren un cop abandonades a estanys municipals en no tractar-se del seu hàbitat natural. A més, recorden a aquells pares i mares que decideixin prescindir de la seva tortuga domèstica, que anualment l’aigua dels estanys urbans es neteja i, per tant, desapareixen.

Per això demanen una compra responsable dels animals de companyia i que es pensi abans de fer-la que aquest tipus de tortugues arriben a créixer fins als 30 centímetres, pesar dos quilograms i viure uns 30 anys.