Puntualment a dos quarts de quatre de la tarda, una furgoneta dels Mossos d’Esquadra ha sortit de Brians 1 amb 12 interns penats que a partir d’ara compliran condemna a la presó de Brians 2. Segons Justícia, ara mateix aquests reclusos no estan fent cap programa de tractament que pugui quedar interromput amb aquest trasllat. Per això, han estat els primers a reubicar-se a Brians 2, on compliran condemna amb els professionals penitenciaris d’aquesta presó.

Aquest és el primer moviment de presos després que aquest dilluns el conseller de Justícia, Carles Mundó, hagi anunciat que la presó Model es tancarà definitivament el mes de juny. Perquè això sigui possible, aquest dimarts ja s’ha fet el primer trasllat de reclusos. L’objectiu és buidar el Centre Penitenciari Brians 1, que es convertirà en el futur centre de preventius de Catalunya. De fet, el 7 de març la Model ja no rebrà cap pres preventiu i tots ingressaran directament a Brians 1.

El proper trasllat d’interns es preveu per a la setmana que ve.

Les presons, a debat en la ‘Taula de Reflexió’ a Les 10 Notícies

El trasllat de la presó Model de Barcelona ens serveix com a excusa a Les 10 Notícies per reflexionar sobre el sistema penitenciari i sobre les presons. Mireia Balaguer, professora de Dret penal de la UB; Antonio Madrid, professor de Filosofia del Dret de la UB i Pedro Fraile Pérez de Mendiguren, catedràtic de Geografia Humana de la UdL, parlen de l’evolució històrica de les presons, de la seva funció social i de quin hauria de ser el futur d’aquestes institucions. Seguiu el debat aquí.