Segons ha confirmat Arran, el jove, que investiguen per delictes de desordre públic i danys, ha estat detingut per desobeir la citació judicial per anar a declarar l’1 de juny. De fet, cap dels set militants investigats no van anar a declarar al Jutjat d’Instrucció número 11 de Barcelona, on se’ls havia citat. Això ha fet pensar Arran que  els altres sis investigats per l’intent d’ocupació de la seu del PP a Barcelona el 27 de març. també  podria acabar detinguts.

Des de l’organització política asseguren que “aquests fets s’emmarquen dins d’un repunt de la repressió de l’Estat espanyol davant les passes que el poble català està fent per avançar en el seu alliberament nacional, social i de gènere”.  A més, Arran ha tornat a qüestionar que els Mossos d’Esquadra facin de “corretja d’engranatge a la repressió de l’Estat”, tot criticant el “paper” de la policia catalana en la celebració del referèndum de l’1 d’octubre. Els cupaires consideren que amb actes com el d’aquest diumenge “la celebració efectiva del referèndum es torna a posar en qüestió”.

Després de la detenció, Arran ha convocat una concentració de rebuig aquest diumenge a  la tarda davant la comissaria de les Corts.

Al vespre, Arran ha informat de dues noves detencions pels mateixos fets i ha convocat una concentració dilluns a les 9.30 h del matí davant de la Ciutat de la Justícia per donar suport els tres militants.