L’Ajuntament ha aprovat suspendre l’atorgament de llicències de parcel·lació de terrenys, edificació d’obra nova o gran rehabilitació per un període màxim d’un any amb la intenció d’estudiar un pla especial urbanístic per protegir zones del teixit antic del districte d’Horta-Guinardó. El govern municipal vol definir les estratègies d’intervenció per rehabilitar espais històrics.

La suspensió afecta el nucli antic d’Horta, els entorns de la plaça de Barcardí, així com els carrers de Campoamor i Salses i les Cases dels Periodistes, al barri de Can Baró i de la Font d’en Fargues. En aquestes zones no es tornaran a autoritzar noves llicències d’obra fins d’aquí a un any, com a mínim, ja que durant aquest temps el govern municipal pretén definir estratègies d’intervenció per fomentar la rehabilitació.

Segons la tinenta d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanz, aquestes zones de la ciutat han rebut molta pressió d’edificació des dels anys 50, i cal protegir-ne la catalogació. De fet, s’han enderrocat antigues torres i habitatges unifamiliars per substituir-los per blocs plurifamiliars que han comportat una transformació del barri.

El pla se suma ara al que pretén protegir les cases fàbrica del Raval o el nucli antic de Vallcarca.