Els Mossos d’Esquadra han detingut un home de 34 anys per la mort de la seva parella al carrer de Sant Iscle, al barri del Turó de la Peira (Nou Barris). Els fets s’han produït la matinada d’aquest diumenge i s’investiga el detingut com a autor de l’assassinat. La víctima tenia 29 anys.

A dos quarts de dues, els Mossos d’Esquadra han rebut un avís per adreçar-se a un domicili on, segons les informacions rebudes per la policia, hi podria haver una dona morta. Quan hi han arribat, s’ha activat el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), que n’han certificat la mort. El detingut ha estat arrestat al mateix domicili.

L’acusat ha estat traslladat a la comissaria de les Corts i la Divisió d’Investigació Criminal de Barcelona s’ha fet càrrec de la investigació.

Convocat un minut de silenci

L’Ajuntament de Barcelona ha activat el protocol de dol i ha convocat un minut de silenci aquest dilluns a les 12 h a la plaça de Sant Jaume. El consistori ha condemnat els fets, que ja qualifiquen de feminicidi i violència masclista alhora que es comprometen a seguir esforçant-se per avançar en garanties respecte al “dret bàsic de les dones de viure sense cap manifestació d’aquestes violències”.

El consistori recorda els serveis que hi ha a disposició de les dones i els seus fills i filles que pateixin violència, a través del Servei d’Atenció, Recuperació i Acollida (SARA), ubicat al carrer Marie Curie, 16 (tel.: 93 291 59 10). També es poden adreçar a la Línia d’Atenció contra la violència masclista: 900 900 120. En cas d’urgència també es poden adreçar als telèfons gratuïts d’atenció les 24 hores, tots els dies de l’any (Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona: 900 70 30 30) o al 112.

Collboni condemna l’assassinat

L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, assegura haver rebut amb “profunda tristesa” la notícia. El socialista assegura que és una “tragèdia que ens toca a tots” i que “no podem permetre que continuï succeint”. Per això, ha subratllat que cal treballar per “construir una societat on les dones estiguin segures i siguin respectades“.

Segona víctima mortal del 2023 a Barcelona

Aquesta és la segona víctima mortal de violència masclista del 2023 a Barcelona. La primera va ser una dona transexual assassinada el 7 de febrer per la seva parella.  

Durant el 2022 van perdre la vida dues dones a causa d’aquesta xacra a la ciutat. El 7 d’abril els Mossos van detenir un home de 51 anys com a presumpte autor de la mort de la seva mare a Sant Martí, i el 21 de març un home va matar l’exparella al domicili d’ella, al mateix districte.