La Divisió d’Investigació Criminal (DIC) dels Mossos d’Esquadra ha detingut dos homes acusats de vuit robatoris violents a locutoris de Barcelona. Se’ls atribueixen assalts entre els mesos de maig i juliol a establiments de Nou Barris, Sants, Sant Andreu, Sant Martí i l’Eixample. Durant els robatoris van sostreure la quantitat de 39.000 euros en efectiu, telèfons, joies i altres objectes.

Els arrestats agredien les víctimes i les lligaven amb brides o cordes per tenir-les controlades mentre regiraven l’establiment per buscar el botí.

Detinguts in fraganti

Agents de la policia catalana van detenir els dos lladres mentre es preparaven per cometre un nou assalt. Quan van detectar el dispositiu policial van fugir, tot i que finalment es va interceptar el vehicle.

Els investigats, abans d’accedir-hi, feien vigilàncies als locals i planificaven l’actuació. Aprofitaven moments en què dins els locutoris no hi havia gaire gent, o bé a última hora del vespre abans que tanquessin. Quan decidien actuar es canviaven de roba i feien servir complements perquè identificar-los fos més difícil.

Un dels autors hi accedia primer i interactuava amb les víctimes. Posteriorment, l’altre investigat irrompia al locutori amb un casc de moto posat i exhibint una arma de foc. En determinades ocasions, els dos detinguts entraven simultàniament a l’establiment i abordaven directament les víctimes. No dubtaven a colpejar-les amb l’empunyadura de l’arma si mostraven resistència, i les obligaven a obrir les caixes on guardaven els diners.

El 22 de juliol els detinguts van passar a disposició del jutjat d’instrucció número 9 de Barcelona.