Circular per la Rambla en cotxe serà més complicat a partir del juny del 2024. Tot el trànsit en sentit mar quedarà tallat mentre duri la reforma, fins al gener del 2027. Els vehicles només podran circular en sentit muntanya, des de Colom i fins a la plaça de Catalunya. Això vol dir, per tant, que el carrer principal de baixada a Ciutat Vella, en sentit mar, serà la via Laietana.

Tot plegat serà necessari perquè el calendari d’obres s’ha modificat. Aquest dimarts la Comissió d’Ecologia, Urbanisme, Mobilitat i Habitatge aprovarà el projecte executiu actualitzat, que preveu reduir el termini global dels treballs a 32 mesos.

Talls en tres fases

Els primers 10 mesos d’obres s’actuarà a la calçada de la banda Besòs i els 10 mesos següents, a la de la banda del Llobregat. L’últim any d’obres els treballs se centraran al tram central del passeig i es podrien recuperar els dos sentits de circulació. Tot plegat comportarà canvis en les línies de bus que circulen per aquesta via, però es garantirà l’accés a habitatges, comerços o teatres. La càrrega i descàrrega quedarà limitada als espais habilitats.

Totes les obres a l’hora

El projecte de reforma de la Rambla està dividit en cinc trams. El primer és el que s’està fent ara i els altres són els següents: el tram de Santa Madrona – Arc del Teatre, el que va des de l’Arc del Teatre fins al Liceu, el tram Liceu-Portaferrissa i, finalment, de Portaferrissa a Canaletes. El nou calendari, a diferència de l’anterior, preveu fer totes les obres al mateix moment en tots aquests tramscomençar el juny del 2024.