La manifestació alternativa del dia del treballador convocada per la Taula Sindical de Catalunya ha acabat amb algunes destrosses als carrers de Barcelona, com ara en aparadors de botigues de roba o en caixers automàtics. Un grup reduït de manifestants, en passar per la Gran Via de les Corts Catalanes amb la rambla de Catalunya, han tirat a terra unes cinc motos que estaven estacionades en una de les voreres.

Més endavant, en els aparadors d’algunes grans cadenes com Zara de la plaça de Catalunya hi han fet pintades en què es pot llegir “Explotadors”, en referència als empresaris de la marca espanyola vers els seus treballadors. També han trencat els vidres d’aquest aparador i els d’altres botigues com el de la botiga Primark, situada a la mateixa plaça.

Tot ha passat en el transcurs de la manifestació, que ha sortit a les 18 h des de la rambla del Raval i que ha transcorregut per diversos carrers de la ciutat fins a arribar davant les instal·lacions de Foment del Treball. Els manifestants denuncien inacció per part dels governs i demanen l’augment dels salaris, així com la derogació completa de la reforma laboral, de la llei mordassa i d’estrangeria, i la reducció de l’edat de jubilació i de la jornada laboral.

En altres establiments, com la cafeteria Starbucks de la plaça de Catalunya, han decidit abaixar la persiana del local quan han vist passar la manifestació, ja que prèviament també han intentar rebentar-ne els vidres de l’expositor, on tenen tasses i més productes. Tot plegat, davant l’atenta mirada dels clients que estaven dins del local.