Els Mossos d’Esquadra han executat el desnonament d’una família amb dos menors a càrrecs per ordre judicial aquest dijous al número 81 del carrer de la Jota, a Vilapicina i la Torre Llobeta. Era la cinquena vegada que aquests llogaters s’enfrontaven a aquesta situació, però malgrat la mobilització veïnal, aquest cop, no han evitat l’execució. De fet, la PAH havia previst una forta presència policial i ja havia fet una crida per donar suport als afectats.

Finalment, prop d’una seixantena de persones s’han concentrat davant l’immoble en una protesta que ha començat als volts de les 8 del matí. No ha estat fins les 9.30 h quan ha arribat la comitiva judicial, escortada per una parella de Mossos. Davant la pressió veïnal, han demanat reforços i quatre furgonetes de la BRIMO s’han personat davant l’edifici. També s’ha dirigit fins a la zona una ambulància del SEM, que ha hagut d’assistir un membre de la família desnonada per un atac d’ansietat.

desnonament carrer la Jota Virrei Amat

La PAH denuncia un “fals petit propietari”

Des de la PAH expliquen que la propietat de l’edifici és una persona física i no una empresa, i que per tant, la Llei 24/2015  no l’obliga a oferir un lloguer social. Tot i això, la plataforma exigeix que també s’hi apliqui en aquest cas perquè considera que la propietat vol fer un “ús especulatiu” de l’habitatge. De fet, la portaveu de la PAH, Lucía Delgado, ha assenyalat que es tracta d’un gran tenidor perquè té tres edificis malgrat ser una persona física. L’organització ha tractat de negociar amb els propietaris fins l’últim minut i els ha demanat més temps per trobar una solució per als afectats. Finalment, no s’ha produït l’acord i els Mossos han executat el desnonament.