JOAQUIM FORN, portaveu del Grup Municipal de CiU "Ens hem interessat per aquest tema. També li puc anunciar que, tot i que no votarem favorablement en aquesta proposició, també hem parlat amb el Departament d'Interior, concretament amb el seu secretari general i ens ha garantit que en el judici la Generalitat no demanarà aquesta pena de cinc anys i que amb tota probabilitat aniran en la mateixa línia que va la fiscalia."

Per aquest desnonament, que va tenir lloc el 25 de juliol de 2011, la Generalitat demana penes de dos anys i tres mesos de presó pel matrimoni desnonat i sol·licita penes d’entre quatre i cinc anys per a dos activistes i un veí que els donaven suport pels delictes d’atemptat contra l’autoritat i desordres públics. Una petició que la defensa considera “un abús”. Ara bé, segons el portaveu del Grup Municipal de CiU, Joaquim Forn, la Generalitat es farà enrere, rebaixarà aquestes penes i les equipararà a les de la fiscalia, que demana pena de multa pel matrimoni i dos anys de presó per la resta per a un delicte d’atemptat.

En el judici del cas, que ha començat aquest dimecres a la Ciutat de la Justícia, l’advocat de la Generalitat s’ha refermat en les peticions que demanaven. Ara, però, l’anunci del portaveu Joaquim Forn podria fer que aquest dijous, en finalitzar la vista, el govern català materialitzés la rebaixa.

Forn ha fet l’anunci aquest dimecres a la Comissió de Presidència, on s’ha aprovat una declaració institucional per donar suport a la família desnonada i els veïns solidaris que van participar en la manifestació en contra el llançament. La declaració també preveu demanar al govern català que reconsideri la seva decisió i expressi la preocupació de l’Ajuntament davant la possible desproporcionalitat en l’ús de la força per part dels Mossos d’Esquadra.