policia desmantellen grup criminal

La Policia Nacional i la Guàrdia Civil han desmantellat la que consideren com la “major organització criminal” d’introducció de cocaïna des de Barcelona a les Balears. En total s’han detingut 72 persones i en la darrera fase se n’han detingut 33 a la província de Barcelona. La droga s’enviava a les illes i es camuflava a l’interior de camions que repartien altres productes legals als ports de Palma i també al d’Alcúdia.

L’operatiu ha permès desmantellar tres laboratoris de processament, extracció i producció de cocaïna, tots situats a la província de Barcelona i on també s’ha comissat la maquinària. En aquests espais s’ha intervingut 1.100 litres de líquids impregnats amb cocaïna i 485 quilos més de polpa de fruita barrejada amb cocaïna.

Alhora, la policia ha intervingut 63 quilos de cocaïna precintats en blocs i 90 quilos de ketamina. A banda, han comissat més de 3.300 pastilles d’èxtasi, marihuana i haixix, armes de foc i 460.000 euros.

La investigació es remunta al 2022

La investigació va iniciar-se a Palma de Mallorca, a principis de l’estiu del 2022. La policia va detectar com tres germans dirigien el tràfic de cocaïna entre els locals l’oci de la barriada de Gomila, a Palma.

Segons explica la policia, el líder de l’organització dirigia el tràfic de cocaïna entre xarxes colombianes i dominicanes distribuïdes per diferents ciutats catalanes. Camuflaven la droga entre els productes legals que transportaven alguns camioners a les illes Balears i tornaven amb els diners en efectiu a Barcelona per pagar els distribuïdors en el port de Barcelona.

Els capitosts de l’organització tenien un alt nivell de vida amb cotxes i cases de luxe. Cada transportista obtenia un sou extra de 2.000 euros a la setmana. Alguns dels grups criminals que formaven part de l’organització tenien connexions amb narcotràfics gallecs i francesos.