laboratoris cocaïna
Foto: Policia Nacional


(ACN) La Policia Nacional ha desmantellat dos laboratoris clandestins de processament de cocaïna i hi ha intervingut més de 800 quilos de droga. La investigació ha permès desarticular una organització criminal que operava des de diversos municipis de la demarcació de Barcelona i es dedicava a l’elaboració de cocaïna, així com a la seva distribució arreu de l’estat. Els agents han detingut set persones i han intervingut gran quantitat de precursors per a l’elaboració de cocaïna, 152.000 euros, cinc vehicles, una arma de foc, encunys, premses hidràuliques i dispositius electrònics.

La investigació es va iniciar a finals de l’any 2020, quan els agents van tenir coneixement de l’existència d’una organització criminal dedicada presumptament al tràfic de cocaïna. En una primera fase es van detenir dos individus. Després de diverses gestions policials, van identificar els presumptes membres de l’organització i van acreditar que residien a la demarcació de Barcelona, ​​la majoria a Badalona.

Quatre detinguts i dos laboratoris clandestins

Poc deprés, els investigadors van detenir tres persones més i van realitzar cinc registres domiciliaris a municipis com Montgat, Alella, Badalona, ​​Santa Coloma de Gramenet i Barcelona. Al registre d’Alella, els agents van desmantellar un laboratori clandestí on es feia el processament i elaboració posterior de la cocaïna. Al de Montgat la droga ja estava preparada per ser distribuïda.

Finalment, van detenir a Barcelona una persona més per la seva presumpta implicació en els fets investigats. Al registre del seu domicili, situat al Masnou, van desmantellar un segon laboratori de processament i elaboració de cocaïna.

L’operació ha finalitzat amb la detenció de set persones i la confiscació de 836.871 quilos de cocaïna, així com 3.450 litres de productes químics, 152.000 euros en efectiu, cinc vehicles, una arma de foc, encunys, premses hidràuliques, dispositius electrònics i altres objectes de gran valor.