L’operació policial ha desarticulat una banda que es dedicava al transport, manipulació i venda d’heroïna sobretot al barri del Raval. L’inici de la investigació es remunta a l’octubre del 2016 quan els cossos de seguretat van detectar l’arribada a l’aeroport de Barcelona-el Prat d’un ciutadà de nacionalitat pakistanesa que duia 393 grams de la droga amagats a la sola i les plantilles de les sabates. Aquell va ser el punt de partida per descobrir la resta de l’organització, que es dedicava a entrar droga a bona part d’Europa.

En l’operació contra una banda de distribució de droga del Pakistan que arribava al barri del Raval, s’ha arrestat 11 persones i decomissat una gran quantitat de droga. En total, són 10,2 quilograms d’heroïna, 1,4 kg de substància per tallar, 164 grams d’MDMA, 4.860 euros, 17 telèfons mòbils i un ordinador portàtil. 

El cop més fort a la banda que traficava amb l’heroïna es va produir a Amsterdam. Allà es va detenir un home que es disposava a transportar per carretera 8,8 quilograms de la droga fins a Barcelona amb un vehicle llogat. Com a conseqüència, es van detenir quatre persones a l’Hospitalet de Llobregat i Badalona que en el moment que van ser enxampats duien 451 grams d’heroïna en una bossa de mà.  També es va fer una operació al Raval que va acabar amb cinc arrestats als quals els van requisar heroïna, MDMA i 1.469 grams de substància per tallar la droga.

Dels 11 detinguts, 10 ja han estat empresonats, acusats de pertinença a organització criminal i delicte contra la salut pública. La Policia Nacional ha informat que tenien diversos antecedents per fets similars.