El Ple del Tribunal Constitucional ha pres aquesta decisió en un ple extraordinari que ha començat aquest dijous a les vuit del vespre, en què també ha admès a tràmit l’incident d’execució de sentència presentat pel Govern espanyol contra la tramitació de la llei de transitorietat jurídica.

Advertiment “preferent i urgent” a tots els alcaldes

Tal com el Govern espanyol li ho havia sol·licitat en una de les impugnacions, el TC també ha acordat notificar “el deure d’impedir o paralitzar qualsevol iniciativa encaminada a l’organització del referèndum” a tots els membres del govern de la Generalitat i a la presidenta del Parlament, Carme Forcadell. També n’informarà una setantena d’alts càrrecs de la Generalitat com, per exemple, el major dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero; el director general de la policia, Pere Soler, i els directors dels mitjans de comunicació públics catalans.

També s’advertirà de les conseqüències de desobeir el dictamen als 947 alcaldes dels ajuntaments de Catalunya però, en aquest cas, el TC, diu que serà de “caràcter preferent i urgent” i que es vehicularà a través de la Delegació del Govern.