Els treballadors de l’espai que Bici Amiga té al carrer de Numància aquests dies fan inventari de les darreres bicicletes que encara queden per recollir. S’han donat de temps fins a aquest divendres per acabar de recollir tot el que tenen en aquest solar que els va cedir l’Ajuntament de Barcelona en el marc del pla Buits. A partir de llavors, començaran a instal·lar-se en un nou espai a Sant Adrià de Besòs, on preveuen que donaran servei, principalment, als estudiants de la UPC.

Mobilitat sostenible i inserció laboral

El projecte de Bici Amiga està impulsat per la Fundació Formació i Treball, que té com a objectiu principal donar formació i ajudar a la inserció laboral de persones amb dificultats per trobar feina. Des de l’abril del 2014, quan es va engegar el projecte, a Bici Amiga hi han treballat fins a 16 persones que estaven fent un itinerari d’inserció a la fundació.

A més del servei d’aparcament vigilat, que ara ja tenia 125 usuaris abonats, a  l’espai del carrer de Numància també han ofert un servei de lloguer i un altre de recollida i desballestament de bicicletes en desús. A més han organitzat bicicletades i activitats per promoure una mobilitat més sostenible.
En l’espai que quedarà buit al carrer de Numància està previst que properament s’hi comenci a construir un nou centre escolar.