Bici Amiga s’acomiadarà aquest divendres de les Corts. Durant més de tres anys, el servei ha promogut a les Corts l’ús i el reciclatge de les bicicletes, oferint servei d’aparcament i de lloguer i recollint i desballestant les que ja no servien. A més, ha donat feina a persones amb dificultat per inserir-se en el mercat laboral.

Els treballadors de l’espai que Bici Amiga té al carrer de Numància aquests dies fan inventari de les darreres bicicletes que encara queden per recollir. S’han donat de temps fins a aquest divendres per acabar de recollir tot el que tenen en aquest solar que els va cedir l’Ajuntament de Barcelona en el marc del pla Buits. A partir de llavors, començaran a instal·lar-se en un nou espai a Sant Adrià de Besòs, on preveuen que donaran servei, principalment, als estudiants de la UPC.

Mobilitat sostenible i inserció laboral

El projecte de Bici Amiga està impulsat per la Fundació Formació i Treball, que té com a objectiu principal donar formació i ajudar a la inserció laboral de persones amb dificultats per trobar feina. Des de l’abril del 2014, quan es va engegar el projecte, a Bici Amiga hi han treballat fins a 16 persones que estaven fent un itinerari d’inserció a la fundació.

A més del servei d’aparcament vigilat, que ara ja tenia 125 usuaris abonats, a  l’espai del carrer de Numància també han ofert un servei de lloguer i un altre de recollida i desballestament de bicicletes en desús. A més han organitzat bicicletades i activitats per promoure una mobilitat més sostenible.
En l’espai que quedarà buit al carrer de Numància està previst que properament s’hi comenci a construir un nou centre escolar.