Abastien gran part de l’àrea metropolitana de Barcelona i podien arribar a obtenir beneficis superiors als 6.000 euros setmanals. La Policia Nacional ha desarticulat un grup que produïa i distribuïa material pirata, tant música com pel·lícules. L’organització disposava de dos habitatges, un a Barcelona i un altre a l’Hospitalet de Llobregat, on copiaven i subministraven CD i DVD als venedors ambulants.

La investigació va començar quan la policia va rebre informacions referents a un ciutadà d’origen pakistanès que, presumptament, es dedicava a la còpia i distribució massiva de material audiovisual a venedors ambulants de l’àrea metropolitana de Barcelona. La recerca va permetre trobar dos pisos on operava el grup de manera organitzada. A l’habitatge de Barcelona, domicili habitual del màxim responsable, el grup hi tenia el material tècnic per realitzar les còpies, que eren traslladades cada dia en un carro de la compra amb mesures de seguretat per evitar ser descoberts per la policia.

En el pis de l’Hospitalet es portava a terme l’emmagatzematge i la distribució: disposaven d’una habitació on rebien els venedors ambulants, als quals subministraven material a un preu que oscil·lava entre un euro i un euro i mig per cada DVD o CD. Els escorcolls portats a terme als dos pisos han acabat amb la intervenció de 3.700 DVD, 1.170 CD i 6 torres de gravació amb un total de 72 disqueteres.

A les vuit persones detingudes se’ls imputen presumptes delictes contra la propietat intel·lectual i associació il·lícita. Els arrestats van ser posats a disposició de l’autoritat judicial que va decretar llibertat amb càrrecs en espera de judici. L’operació ha estat realitzada per la Brigada Local de Policia Judicial de Barcelona amb la col·laboració de la Guàrdia Urbana de l’Hospitalet de Llobregat.