Els Bombers de Barcelona han desallotjat aquest divendres a la matinada un edifici del carrer de la Llacuna, 46, de forma preventiva per l’aparició d’esquerdes en diversos pisos. L’immoble, de cinc plantes, té 32 habitatges i, en total, s’han desallotjat 43 persones. Aquest divendres al matí, els Bombers han anat al bloc per comprovar en quin estat està l’estructura. Es dona el cas que, just al costat del bloc, s’estan fent obres de construcció d’un altre edifici i s’ha fet una excavació de tres plantes subterrànies.

Segons ha explicat Albert González, cap de guàrdia dels Bombers, durant les tasques d’excavació al solar del costat s’ha punxat una bossa d’aigua acumulada que ha arrossegat el terreny arenós del subsol, la qual cosa ha provocat un assentament dels fonaments de l’edifici, que és el que ha generat les esquerdes en els habitatges més propers a les obres. Els Bombers apunten que l’empresa constructora ha reomplert la bossa d’aigua i s’estan fent mesuraments per comprovar que l’estructura de l’edifici no corre perill.

González ha explicat que aquestes tasques permetran estabilitzar l’edifici, però es vol esperar “un temps prudencial” de 48 hores per valorar si els veïns poden tornar a casa o no. El regidor de Sant Martí, David Escudé, s’ha desplaçat al lloc dels fets, ha explicat que els veïns s’allotjaran en hotels propers a l’edifici. Aquest divendres al migdia s’ha fet una reunió entre veïns, Bombers i l’empresa constructora per explicar la situació.