Fa dies que des del Pla comunitari Carmel amunt treballen en la macrocaminada que s’ha dut a terme dijous, 16 de maig, pels carrers, parcs i equipaments d’aquest punt de la ciutat. La iniciativa ha estat un èxit tot i la vaga d’ensenyament convocada.

Els organitzadors han posat en contacte els grups d’exercici físic de gent gran que hi ha al barri amb les escoles de la zona per preparar prèviament l’activitat. Durant dues hores i mitja han passejat però també han fet diverses activitats al voltant de la salut. L’objectiu és promoure els hàbits saludables i reforçar els vincles entre ambdues generacions.

Una macrocaminada saludable

Una coreografia al camp de futbol de la Deportiva Carmelo ha estat la major demostració del resultat de la feina feta conjuntament entre els alumnes de diferents escoles del barri i els grups d’exercici físic per a gent gran gestionats pel Pla comunitari Carmel amunt. Era, però, només una de les activitats esportives que s’han fet a la macrocaminada del Carmel. Han estat més de dues hores de recorregut pels diferents espais verds de la zona amb l’objectiu de reforçar els vincles entre els nens i nenes i les persones grans del barri.

13a edició de l’esdeveniment

Grans i petits havien treballat prèviament sobre la importància dels hàbits saludables i l’esport en una visita prèvia dels jubilats a les escoles i avui ha estat el dia de trobar-se fora del centre i redescobrir l’entorn natural del Carmel. Des del Pla comunitari Carmel amunt expliquen que és una de les activitats que organitzen que millor funcionen ja que el tracte entre les persones grans i els estudiants és sempre molt bo.

La d’enguany és la tretzena edició d’aquesta iniciativa per promocionar l’esport i acostar dues generacions separades per aproximadament mig segle. Hi han participat més 200 persones, entre elles els alumnes de l’Escola Heura, d’Horta, que s’estrenava aquest 2019, i també veïns que s’hi han volgut sumar a títol individual.