Per 16a vegada en poc més d'un any els Mossos d'Esquadra van entrar ahir a l'edifici del carrer de Sant Eloi, al barri de la Marina de Port. S'hi van desallotjar sis pisos ocupats il·legalment. Els veïns que hi viuen a prop han denunciat nombroses vegades problemes de salubritat, convivència i seguretat. Segons fonts policials una part de les persones que hi residien tenien antecedents per robatoris i petit tràfic d'estupefaents. GUILLEM MARTÍNEZ "Durant l'operació es van desallotjar 11 persones, totes de nacionalitat romanesa, entre les quals hi havia tres menors. Se'ls va oferir l'ajut dels Serveis Socials però el van rebutjar." En aquest últim punt la versió policial contrasta amb la de les famílies que encara ocupen il·legalment cinc habitatges de l'immoble, la majoria amb nens petits a càrrec. Asseguren que mai no els ha visitat cap assistent social. Afegeixen, a més, que estarien disposades a marxar de l'edifici si se'ls oferís un habitatge de lloguer social. Ara bé, reconeixen que dins l'edifici hi havia hagut pràctiques il·legals. Diuen, però, que els qui les perpetraven ja no hi viuen. Aquesta tarda uns operaris han tapiat els pisos desallotjats per evitar més ocupacions. Dels 32 habitatges ara mateix n'hi ha 22 de buits, cinc d'ocupats i quatre de llogats legalment.

L’actuació policial s’ha realitzat aquest dimecres al matí després que ho ordenés un jutge i a petició dels veïns, que han denunciat reiteradament les activitats delictives dels ocupants, autors, segons els Mossos, de nombrosos robatoris i de traficar amb drogues. Després de l’operació, la setzena d’aquestes característiques en els últims mesos, hi havia encara a l’interior del bloc mitja dotzena de pisos amb famílies que hi viuen il·legalment, 16 habitatges més estan tapiats i només en quatre hi resideixen famílies legítimament.

En total s’ha desallotjat 11 persones, acompanyades de tres menors (un, nadó), però algunes d’elles -un cop assessorades pels Serveis Socials de l’Ajuntament- han optat per anar a viure amb parents que resideixen precisament als pisos que continuen ocupats i sobre els quals ja s’ha cursat la denúncia perquè abandonin la finca.

Cinc famílies encara hi viuen il·legalment

BTV ha accedit a l’edifici i ha pogut comprovar que cinc famílies ocupen encara il·legalment cinc habitatges de l’immoble, la majoria amb nens petits a càrrec. Asseguren que es veuen obligades a ocupar els pisos perquè no disposen de suficients recursos ja que la majoria, diuen, no troba feina. Afegeixen, a més, que no han rebut la visita de cap assistent social i reclamen que se’ls concedeixi un lloguer social. Segons han explicat a BTV, els problemes de delinqüència que denuncien els veïns ja no existeixen perquè els qui perpetraven accions il·legals han estat desallotjats i ja no viuen a l’immoble.