El vaixell de MSC Cruceros parat al Port de Barcelona des de dimarts finalment ha pogut salpar aquest dijous poc després de la una del migdia per seguir el viatge que tenia previst pel Mediterrani, gairebé dos dies més tard del que estava previst. Ara bé, els 69 passatgers bolivians sense els visats en regla s’han quedat a Barcelona en espera de resoldre els tràmits d’estrangeria, que s’estan gestionant per la via d’urgència.

La situació s’ha pogut resoldre aquest dijous al matí després que la Delegació del Govern a Catalunya i la naviliera MSC Cruceros hagin acordat desembarcar els 69 passatgers en una zona de trànsit del port de Barcelona, on se’ls ha denegat l’accés a territori espanyol. El pla ha estat que MSC oferís un altre vaixell per hospedar-los fins que es prengui una decisió definitiva sobre el seu destí. A les dues del migdia ha arribat al port un altre vaixell de MSC, que representants bolivians i policials han supervisat per comprovar que reuneix totes les condicions necessàries.

I finalment, a partir de les 16 h de la tarda, se’ls ha anat cridant individualment per entrevistar-los i assignar-los advocat d’ofici. Segons han anat fent aquestes declaracions davant la policia, han anat embarcant en el nou vaixell. “Al principi el procés ha anat molt lent, però després ha arribat més personal i ha agafat ritme. Dalt el vaixell estaran ben cuidats i alimentats”, ha explicat Solange Terceros, presidenta de la Federació d’Entitats Bolivianes a Catalunya. No ha estat possible entrevistar tothom, però s’ha decidit que embarquessin igualment abans de reprendre aquest divendres les declaracions, per tal de garantir que estan ben atesos.

Familiars dels bolivians retinguts asseguren que han estat estafats

Alguns familiars, que els esperen al port, asseguren que han estat víctimes d’una estafa per part de l’agència de viatges, ja que, diuen, també els van fer els tràmits per viatjar a Europa. Asseguren que el grup de 69 passatgers no es coneixia entre sí abans del viatge i demanen a les autoritats que els donin “una bona solució”.

Retinguts dos dies a Barcelona

El vaixell havia sortit del port brasiler de Sao Paulo i va arribar a Barcelona aquest dimarts la matí. Havia de sortir el mateix dia en direcció a Còrsega, però els problemes de documentació d’una setantena de passatgers van retenir l’embarcació fins aquest dijous. Uns 300 passatgers més han estat traslladats aquest dijous a primera hora del matí cap a Roma, on acabaven el seu recorregut, perquè no perdessin el vol de tornada al seu país.