Gossos

“Per Nadal, millor adopta!” és el lema de la nova campanya que l’Ajuntament posarà en marxa durant les festes de Nadal per promoure l’adopció d’animals de companyia i la compra responsable. Per sensibilitzar sobre la necessitat d’adoptar gossos i gats, el consistori té previst dur a terme dues accions. La primera, que començarà el 16 de desembre, consistirà a instal·lar una desena d’escultures de gossos de formigó a diversos centres cívics de la ciutat. Aquestes estàtues formen part de la recentment guardonada campanya “GosSOS”, de l’any 2018, i simbolitzen gossos que han estat abandonats o perduts i es troben al Centre d’Acollida d’Animals de Companyia de Barcelona (CAACB).

Estands a la plaça de Catalunya

L’Ajuntament també obrirà els dies 21 i 22 de desembre un estand a la plaça de Catalunya que acolliran el CAACB i altres associacions i protectores. En aquest espai, en el marc dels actes de Nadal al centre de la ciutat, es pretén conscienciar sobre l’acte de responsabilitat, solidaritat i humanitat que suposa adoptar un animal, tant per qui adopta com per la bestiola adoptada.

Dades d’adopcions d’animals de companyia

Fins al novembre de 2019 el CAACB va registrar 1.618 entrades de gats i gossos. Pel que fa al nombre d’adopcions, des de principis d’any s’han adoptat un total de 858 d’animals, el que suposa una disminució d’un 14 % en relació a l’any passat i reforça la voluntat del consistori de seguir treballant per fomentar l’abandonament zero i l’adopció.