L’inici del curs escolar 2015-16 disposarà de dues escoles bressol noves a Barcelona: una al barri de la Salut i l’altra al Guinardó. Totes dues estaven previstes com escoles de gestió indirecta però el nou govern municipal va aturar el concurs per adjudicar-ne la gestió a una empresa externa i, finalment, seran de gestió municipal.

L’executiu de Barcelona en Comú assegura que vol recuperar el lideratge que, a parer seu, es va perdre durant el mandat de Trias. El parc d’escoles bressol per al proper curs serà, per tant, de 97 centres municipals: set al districte de Ciutat Vella, vuit al de l’Eixample, 11 a Sants, quatre al de les Corts, sis a Sarrià, vuit al de Gràcia, 14 al d’Horta – Guinardó, 13 al de Nou Barris, nou a Sant Andreu i 17 a Sant Martí.

Els preus s’han congelat respecte al curs anterior. Per fer front a l’augment de sol·licituds d’ajuts, l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona (IMEB) ha ampliat les bonificacions i, en alguns casos, s’apunta que es podrà cobrir el 100 % de la quota. Els càlculs de l’IMEB és que s’atorgaran unes 2.700 bonificacions, per valor de cinc milions i mig d’euros.