Només a Catalunya s’han recaptat 565.000 litres de llet del total d’1.000.200 reunits a tot l’estat. Un donatiu que dóna resposta a les necessitats de llet de 60.000 persones fins a finals d’any. Tot plegat és el resultat de la campanya “Cap nen sense bigoti” que vol recollir llet per a les famílies en situació de vulnerabilitat. Tot i que els impulsors estan satisfets amb la xifra, encara està lluny dels 13 milions de litres que demanen cada any les entitats socials.

Segons el president del Banc dels Aliments de Barcelona, Eduard Arruga, han triat la llet perquè es tracta d’un aliment essencial en la dieta, sobretot dels més petits. “Un litre de llet per setmana, com a mínim, és necessària i, per tant, hem d’ajudar perquè les persones disposin d’aquest producte”, assegura Arruga.

En el marc de l’acord entre amb el Banc dels Aliments, l’Obra Social La Caixa també dóna suport a l’adquisició d’un nou camió frigorífic que facilitarà la distribució d’aliments frescs. “Aquest vehicle permetrà el repartiment d’aliments frescs i congelats a un total de 60 entitats que atenen a 18.300 persones a districtes com Ciutat Vella, Sants-Montjuïc, Horta-Guinardó, Sarrià – Sant Gervasi, Eixample i Badalona”, ha dit Arruga.