En la primera de les detencions, produïda el dissabte 5 de setembre , un agent dels Mossos fora de servei va avisar a comissaria que dos homes havien accedit a un bloc de pisos forçant-ne la porta d’entrada. Els efectius de la policia que s’hi van desplaçar van identificar els dos homes i van trobar les eines que havien fet servir —un plàstic similar a una radiografia i quatre rossinyols— gràcies a les indicacions d’un veí que els havia vist amagar-les.

En el segon cas, els veïns van alertar la policia de la presència de la presència de diverses persones al seu bloc de pisos. En arribar, els Mossos d’Esquadra van identificar i detenir un home dins el bloc i un altre al l’ascensor. Aleshores, un veí els va alertar d’un tercer home que escalava el mur interior d’una finca propera, que també va ser detingut. Els agents van intervenir-los un telèfon mòbil, dues làmines de plàstic i set rossinyols.

Dels dos detinguts del dia 5, un d’ells tenia tres antecedents per actes similars i quatre denúncies contra el patrimoni, i ambdós van quedar en llibertat després de declarar. Els tres detinguts del dia 6 tenien antecedents per fets similars i dos d’ells havien estat detinguts abans per un robatori amb força a Gavà. Els tres han ingressat a presó.