L‘Associació de Veïns i Comerciants la França ha perdut el 95 % dels socis els darrers anys, una situació que s’ha agreujat des de l’inici de la pandèmia ja que les restriccions no els han permès organitzar les activitats culturals que els ajudaven a pagar el lloguer del local del carrer de la Mare de Déu del Remei. “Hem passat de tenir 400 socis a tenir-ne només 20. Sense els ingressos per les quotes de soci i per les inscripcions a les activitats, se’ns fa molt difícil seguir pagant en local on som des de fa molts anys”, explica el president de l’AV la França, Josep Guzman. “Paguem uns 1.300 euros al mes i, segons els nostres càlculs, només podrem aguantar aquesta despesa mig any més“.

Amb la voluntat de seguir endavant amb la seva activitat, l’entitat fa una crida entre el veïnat del Poble-sec per intentar seguir endavant. La idea és sumar més socis i engrescar els veïns a participar en les activitats que des d’aquest mes tornen a programar. De moment, han enganxat cartells pels comerços del barri on demanen la màxima implicació de tothom i també han començat a fer difusió de la situació delicada de l’entitat per xarxes socials. La previsió menys optimista seria recuperar la meitat dels afiliats perduts. “La quota de soci es paga un cop a l’any i són 20 euros. Creiem que és molt assequible”, afirma Guzman.

El nostre objectiu és arribar als 200 socis abans d’acabar l’any
Josep Guzman, AV la França

Per intentar assolir la fita dels 200 socis, l’associació ha viscut els darrers mesos una renovació generacional en la seva junta i estan oberts a adaptar les activitats que ofereixen a un públic familiar i més jove. Són conscients que l’oferta cultural al barri és àmplia i que necessiten atreure nou públic. Per això, l’AV la França posa èmfasi en la idea de començar a programar tallers i activitats lúdiques obertes a la ciutadania entre setmana i el cap de setmana.

L’Associació de Veïns i Comerciants la França es va fundar als anys 70 i la voluntat dels seus integrants és poder complir i celebrar d’aquí a uns anys el 50è aniversari.