Alumnes amb mascareta classe escola
Foto: Clarens Val

(ACN) El cap del Servei de Malalties Infeccioses de l’Hospital Vall d’Hebron, Benito Almirante, aposta per començar a retirar les mascaretes a les escoles i ha reivindicat que “ja és hora” que es comenci a pensar en la població pediàtrica i adolescent. Ho ha dit en una entrevista a RAC1, i ha posat com a exemple els països del nord d’Europa, on s’ha retirat l’obligatorietat d’aquest element de protecció i ha considerat que seria “una gran iniciativa” començar a treure la mascareta de manera generalitzada a les escoles i “progressivament” a altres espais. En canvi, la presidenta del Comitè Científic Assessor, Magda Campins, creu que als interiors dels centres no es pot retirar encara, i tampoc no és partidària de reduir les quarantenes. Precisament, a partir d’aquest dijous ja no serà obligatòria al carrer ni tampoc als patis escolars.

Benito Almirante, també s’ha mostrat partidari de posar fi als confinaments i al diagnòstic de tots els casos d’aquí a dos o tres mesos i de centrar el diagnòstic i l’atenció per covid als col·lectius vulnerables.

Canviar la manera d’abordar la covid-19 d’aquí a dos o tres mesos

Almirante ha defensat que ha arribat el moment de començar a plantejar un canvi en la manera d’abordar la covid-19. Ha dit que aquest no s’ha de fer de forma precipitada en les properes dues setmanes, però sí en els propers dos o tres mesos. Nega, però, que la proposta sigui tractar la covid com la grip i sí com una malaltia respiratòria més que afecta un cert grup i centrar l’atenció en aquest grup vulnerable. Ja s’hi va pronunciar en aquest sentit el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, qui va preveure eliminar les quarantenes i deixar de fer un rastreig de contactes estrets a l’abril.

El cap del servei ha plantejat que la variant òmicron, tot i que infecta molta gent, majoritàriament dona símptomes lleus i ha considerat que el futur ha de ser fer vida normal, com es fa en relació amb altres malalties respiratòries. Diu que, malgrat les sorpreses que ja ha donat la covid i que pot donar, ara hi ha un cert quòrum mundial sobre la necessitat de començar a plantejar aquesta nova etapa, sempre que no hi hagi un canvi “dràstic”.

Vaticina que l’estiu del 2022 “serà com el del 2019”

De fet, ha afirmat que tot apunta que l’estiu del 2022 serà “com el del 2019”. Ha afegit que no pot assegurar-ho 100 %, com res en la pandèmia, però des del seu punt de vista les prediccions van en aquesta direcció.