(ACN/Redacció) Turquia necessita grups de rescat especialitzat per ajudar en les tasques de salvament de les víctimes dels terratrèmols d’aquest dilluns. Així ho ha explicat la consolessa general de Turquia a Barcelona, Selen Evcit, en declaracions a l’ACN des del punt de recollida de material humanitari que la comunitat turca ha habilitat a Sant Adrià de Besòs. “El primer que necessitem són grups de rescat, molts grups de rescat. Ara ja és el segon dia i no tenim gaire temps”, ha afirmat Evcit.

La comunitat turca recull, sobretot, roba d’hivern i mantes per ajudar les víctimes a combatre el fort fred que fa a la zona dels sismes, on s’han registrat temperatures per sota dels -5 i els -10 graus. “Ens calen abrics, impermeables, botes, guants… fa molt fred a Turquia. Llits, mantes, sacs de dormir”, ha explicat la consolessa general, que ha precisat que es farà un primer enviament d’ajuda humanitària aquest divendres amb un avió de Turkish Airlines.

Interior mobilitza efectius de la unitat de recerca canina

El Departament d’Interior ha mobilitzat quatre efectius de la unitat de recerca canina, quatre de la unitat de subsòl, quatre de la unitat d’intervenció en muntanya i efectius de Bombers especialistes en rescat i salvament de Protecció Civil. Aquests efectius s’han de coordinar amb el ministeri de l’Interior espanyol, que està gestionant les peticions a través de la Direcció General de Protecció Civil i Emergències, que canalitza les demandes del Mecanisme Europeu de Protecció Civil.

Segons les últimes estimacions, més d’11.000 persones han mort en els terratrèmols de Turquia i Síria, i hi ha més de 53.000 ferits. Milers d’edificis s’han esfondrat, i les tasques de rescat es fan contra rellotge en condicions gèlides.