Foto: Maria Pratdesaba (ACN)

Diverses organitzacions juvenils i ecologistes han convocat una manifestació a Barcelona el proper 8 de juny, coincidint amb la jornada de reflexió de les eleccions europees. Sota el lema “Salut, terra, futur”, reclamaran un “canvi del model econòmic capitalista i apostar pel socialisme per aconseguir el benestar comú”. Entre les demandes hi ha “acabar amb el monocultiu turístic i les desigualtats territorials” i el “decreixement i planificació de l’economia”. La convocatòria l’han feta les entitats End Fossil, Joventut pel Clima – Fridays for Future, Futuro Vegetal i Arran.

Aquestes organitzacions denuncien que els governs i institucions imposen polítiques “entregades a generar beneficis per al sector turístic i logístic”, que descuiden bona part de la població. Posen com a exemple les ampliacions de ports i aeroports o macroprojectes que es plantegen “enmig d’una crisi climàtica”.

Acció al Departament de Territori

Les organitzacions han presentat els detalls de la manifestació aquest dimecres davant del Departament de Territori, on han enganxat els cartells de la convocatòria. De moment, no han detallat el recorregut de la manifestació, però sí l’hora: arrencarà a les 19 h. Les entitats esperen que sigui una protesta massiva.