El districte de Sants-Montjuïc és el que més queixes ha generat, amb prop de 800 denúncies, i d’aquestes, 300 són per molèsties en un únic carrer: l’eix Blai-Blesa del barri del Poble-sec. Ciutat Vella i Gràcia, amb una vuitantena de queixes, també són alguns dels punts problemàtics. Concretament, és als entorns de la plaça Reial i Santa Maria del Mar, i als carrers d’en Robador, Correu Vell i el Paral·lel on més veïns de Ciutat Vella han fet arribar a la síndica la seva problemàtica.

Pel que fa a Gràcia, hi ha una novetat: la majoria de queixes no són, com era habitual, pel “botellón” a les places del Sol i la Vila de Gràcia, sinó per diversos motius que han derivat en denúncies a la plaça del Diamant: també pel “botellón” i, a més a més, pel soroll de les terrasses, per la presència contínua de llauners i per l’incompliment horari per part d’una botiga de menjar preparat.

La publicació de les dades coincideix amb el tancament de la discoteca Agapito, que acumulava centenars de denúncies per soroll, consum d’alcohol al carrer i actes de vandalisme. En poc més d’una setmana, quatre locals nocturns han estat precintats.

Per mirar de redreçar la situació, la síndica proposa crear “un pla específic per evitar la concentració d’establiments en determinats punts de la ciutat”. A més, reclama que l’oci nocturn sigui compatible amb el descans dels veïns, ja que la problemàtica genera un sentiment d’indefensió i abandonament entre els afectats que poden derivar en problemes de salut.