Sona l'alarma d'emergències i els equip engegen el protocol. Hi ha un curtcircuit a la sala de mitjana tensió, que ha desencadenat un foc a la instal·lació. Es tracta, però, d'un simulacre. CRISTINA BECERRA, tècnic de Prevenció de Riscos Laborals "Cuanto más rápido, mejor, porque se trata de actuar con rapidez." L'objectiu és posar a prova l'activació dels plans operatius d'emergència per prevenir incidents més complexos. JOAN DOMÈNECH, responsable de la Xarxa d'Alta Tensió de Catalunya Centre "Com que fas tot el protocol com si fos veritat, pots detectar-hi punts forts i febres. Cada vegada es fa millor en cas d'una situació real." Companys d'altres subestacions segueixen de prop l'actuació. Durant les primeres tasques, s'ha intoxicat un treballador. Per això cal avisar una ambulàncies. Mentrestant, els bombers acaben d'extingir el foc. HÈCTOR CARDONA cap de guàrdia de Bombers de Barcelona "Hem rebut una trucada d'avís. Hi hem enviat diferents dotacions però diverses estaven en un servei real i han arribat tard. Han fet les primeres maniober sense tensió per extingir l'icendi." La subestació Llobregat té quatre transformadors i dóna servei a 9.400 clients del districte de Sants-Montjuic, Cornellà, l'Hospitalet i el Prat del Llobregat.

Els caps de Prevenció de Riscos Laborals de la companyia han fingit un curtcircuit que desencadena el foc en la instal·lació. Aquest simulacre es troba dins dels plans de prevenció i seguretat que Edensa realitza de forma itinerant a les estacions de tot Catalunya. L’objectiu és comprovar l’activació dels plans operatius d’emergència per prevenir incidents i estar preparats per actuar de manera segura i efectiva en el cas de produir-se’n, minimitzant-ne el temps de resposta.

Endesa assaja regularment els protocols en situació de sinistralitat. La subestació Llobregat té quatre transformadors i dóna servei a 9.400 clients del districte de Sants-Montjuïc, Cornellà, l’Hospitalet i el Prat del Llobregat.