Aquesta és una de les celebracions més tradicionals del barri. Les festes duren tres dies, des del dissabte anterior a la segona Pasqua fins dilluns. Els protagonistes són els participants de les agrupacions corals o “cors” del barri, entitats ludicorecreatives de caràcter humorístic. Aquestes associacions no tenen a veure amb els cors de Clavé o els Orfeons, ja que no es dediquen al perfeccionament de l’art de cantar. És per això que aquestes corals reben el nom de “cors muts”.

La festa comença aquest dissabte amb una desfilada al matí de les diferents corals. Un cop acaba la cercavila, les colles marxen d’excursió amb autocars i passen el cap de setmana fora de casa. Dilluns a la tarda tornen a casa i es repeteix la desfilada pel barri, però aquesta vegada amb un aire més burlesc, amb disfresses carregades d’embotits i objectes diversos.

La festa té a veure amb l’origen mariner del barri. Un cop l’any, els pescadors de la Barceloneta recollien tot el peix i a primera hora del matí sortien en cercavila pel barri en un ambient festiu. Després marxaven als pobles, on intercanviaven el peix per embotits i d’altres productes. En tornar dilluns de la segona Pasqua, eren rebuts per focs artificials i repartien gran part del que havien portat dels pobles. La festa s’allargava tota la nit pels diferents bars i locals del barri. Ara els veïns de la Barceloneta intenten conservar aquesta tradició, que s’ha modernitzat amb la participació de molta gent jove. Alguns, però, es queixen que cada cop menys persones viuen el barri, i que la festa ha perdut el seu caràcter original.