El Parc de les Tres Xemeneies de Barcelona ha acollit, aquest dissabte 13 de març, una concentració per demanar una millora en les polítiques econòmiques i socials. En l’acte, que s’ha organitzat amb aforament limitat i inscripció prèvia, hi han participat unes 200 persones. Sota el lema “Per la majoria”, han declarat que “l’esperança no pot esperar” i han demanat “una gran aliança col·lectiva” per forçar un canvi en les polítiques i “construir un poder social que afebleixi els forts i enforteixi els febles”. Unes 250 entitats i personalitats s’han adherit a un manifest que reclama polítiques econòmiques i socials “al servei de la vida digna”. Entre els adherits hi ha personalitats com l’exdiputada de la CUP, Anna Gabriel; Tito Álvarez, d’Élite Taxi; el director de cinema Carlos Marqués-Marcet o Arcadi Oliveres, i entitats com la CGT, USTEC o el Sindicat de Llogateres.

Durant la concentració, representants de les diverses entitats adherides, com Riders per Drets, Guerra a Cerverus, Sanitaris en lluita o el Sindicat de Manters, han explicat com s’ha agreujat la situació econòmica i social, arran de la pandèmia, en cadascun dels àmbits que representen i han denunciat la passivitat del govern per tal de fer-hi front.

Violència és estar 12 hores com a fals autònom repartint hamburgueses, que et facin fora de casa, que hi hagi un 40 % d’atur juvenil, que baixin les pensions, que milers de migrants morin al mar… Això és violència, i no pas quatre trossos de plàstic cremats
Núria Soto, “Riders per Drets”

“Un sistema econòmic que destrueix el futur”

Mitjançant el manifest asseguren que surten al carrer “a lluitar per una vida millor” perquè no perden l’esperança. “Perquè la nostra esperança no pot esperar, fem una crida a sumar la força social necessària per posar fi a un sistema econòmic que destrueix el futur i violenta el present”, diuen. Reclamen la redistribució de la riquesa, la supressió dels desnonaments i de la pobresa energètica, la fi de la repressió i l’autodeterminació.

L’escrit també avisa que si les organitzacions empresarials “es planten per demanar la fi dels aldarulls”, ells es planten “per exigir la fi d’un sistema econòmic que roba el futur a la joventut i condemna el present dels treballadors a la precarietat”.

Sobre les manifestacions contra l’empresonament de Pablo Hasél

A més, es refereixen a les manifestacions de les darreres setmanes contra l’empresonament de Pablo Hasél i asseguren que milers de persones s’han manifestat “contra l’autoritarisme d’un sistema polític i judicial que empara monarques corruptes i empresona rapers, que promou l’ascens de l’extrema dreta i criminalitza les propostes de canvi social”. En aquest context, es queixen que les respostes “s’han orientat a la criminalització i la repressió” i creuen que “s’ha silenciat la vida rere les imatges buides de contenidors cremats”.

Hi ha un centenar d’entitats i organitzacions que també hi donen suport, com la CUP, Arran, CGT, la Crida LGBTI, Ecologistes en Acció, IAC, Més País, el SEPC, el Sindicat de Llogateres, USTEC, Procés Constituent, Fridays for Future Barcelona, Élite Taxi, Taxi Project o la Fira Literal.